Mos fryrja brenda enës ku do të pijmë

teacup-2324842.jpg

Ebu Said el Hudri (r.a.) transmeton:

“Profeti paqja qoftë mbi të! ka ndaluar të fryrit në enën ku pijmë. Pas kësaj një burrë tha: “Po nëse shoh ndonjë papastërti brenda enës?” “Hidhe atë!”, iu përgjigj Profeti. Ai përsëri iu drejtua: “Unë nuk ngopem me një frymë.” Profeti iu përgjigj: “Atëherë largoje gojën tënde nga ena dhe merr frymë.”[1]

Në transmetimin e Ibn Abasit (r.a.) thotë: “I Dërguari i Zotit na e ka ndaluar të fryjmë dhe të marrim frymë brenda enës ku pimë.”[2]

[1]Tirmidhiu, 4/303; Darimi, 2/161.

[2] Tirmidhiu, 4/304; Ebu Davud, 3/338.

 

ilmihali

Share this post

scroll to top