Dhënia e selamit kur hyn në shpi

profeti-muhamed-5.jpg

Lutja dhe përshëndetja e familjes me selam kur hy në shtëpi është sunet për muslimanin.

“Por, kur te hyni ne shtepi, ju te pershendetni me pershendetje te caktuar nga Allahu, te uruar e te bekuar.”
{En-Nûr, 61}

Enesi (radijAllahu anhu) thote: Profeti (alejhis-selam) me ka thene: “O djalosh, kur te hysh ne familjen tende, pershendete qe te kete begati per ty dhe per familjen tende.”
{Tirmidhiu, hadith hasen sahih}

ilmihali

Share this post

scroll to top